14/3/16

Η κοινωνική ένταξη σε σχολείο και η μετάβαση σε χώρο εργασίας για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού: Θεωρητικά ζητήματα και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις


Μία σημαντική διάσταση της κοινωνικής ένταξης των νεαρών ατόμων με αυτισμό είναι η μετάβαση τους σε χώρο εργασίας στην κοινότητα. Η εκπαίδευση των ατόμων με αυτισμό είναι μία δια-βίου μάθηση, η οποία συνεχίζεται με την μορφή της υποστήριξης τους σε περιβάλλον επαγγελματικής απασχόλησης. Ωστόσο, οι περιπτώσεις των ενηλίκων στο φάσμα του αυτισμού που έχουν εμπειρία μετάβασης και επαγγελματικής απασχόλησης στην κοινότητα είναι περιορισμένες σε διεθνές επίπεδο και σχεδόν ανύπαρκτες σε τοπικό επίπεδο.

Στόχος σε αυτή την έκδοση είναι η παρουσίαση του θεωρητικού προβληματισμού και των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την ένταξη μαθητών με αυτισμό στο γενικό σχολείο και τη μετάβαση τους σε χώρους εργασίας στην κοινότητα, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν τις προϋποθέσεις και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που δημιουργούνται από την ένταξή τους σε σχολικό πλαίσιο ή στην ευρύτερη κοινότητα.

 Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: